Acasă » ANUNŢURI » Ziua Pământului

Ziua Pământului

Ziua Pământului este sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, în peste 193 de țări de pe tot globul.

Cea de-a 50-a aniversare a Zilei Pământului, în anul 2020 s-a desfășurat, în premieră, în format digital, menținând-se toate măsurile de precauție necesare, în special distanțarea socială. Cu toate acestea, mai mult de un miliard de oameni au fost la fel de pasionați să sărbătorească evenimentul global, motivați de necesitatea unirii eforturilor tuturor generațiilor în fața celei mai mari provocări generate de criza climatică.

Tema din acest an promovează revigorarea planetei, obiectiv ce poate fi atins prin reducerea schimbărilor climatice iar realizarea acestuia va aduce, de asemenea, speranța de a minimiza impactul pandemiei COVID-19. Fiecare dintre noi are nevoie de un Pământ sănătos pentru a ne păstra locurile de muncă, resursele de trai, sănătatea, supraviețuirea și fericirea. O planetă sănătoasă nu este o opțiune – este o necesitate.

Fiecare dintre noi poate contribui, în fiecare zi, la refacerea planetei, prin gesturi simple, dar mai ales printr-un comportament durabil:

  • să nu aruncăm deșeurile decât în locuri special amenajate și să ne implicăm active în colectarea selectivă a acestora;
  • să evităm deplasarea cu autoturismul personal în favoarea mersului pe jos, cu bicicleta sau autobuzul;
  • să stingem luminile la școală sau birou după terminarea programului;
  • să înlocuim becurile clasice cu becuri economice;
  • să consumăm fructe, legume și alte alimente locale și de sezon;
  • să nu risipim apa și mâncarea;
  • să participăm la acțiuni de împădurire și de ecologizare.

Adoptarea unui astfel de comportament prietenos cu mediul înconjurător ne va ajuta să adăugăm an de an, noi capitole în Cartea „Zilei Pământului”.