Comunicare. Relația cu cetățeanul

COMUNICARE. RELAȚIA CU CETĂȚEANUL

Direcția Comunicare asigură interfaţa dintre cetăţeni şi persoane juridice pe de o parte şi aparatul de specialitate şi serviciile publice de interes local pe de altă parte. De asemenea gestionează transmiterea informaţiilor de interes public către cetăţeni, instituţiile publice, agenţi economici şi diverse alte structuri asociative prin intermediul portalul propriu și al presei locale.
Funcționarul responsabil în comunicarea cu cetățeanul, definită prin Legea 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, este domnul Mihai Ruști, Piața Centrală nr.6, email: primaria@primariabistrita.ro, telefon 0263-223923.
La nivelul municipiului Bistrița instituțiile de presă sunt bine reprezentate și acoperă întreg registrul de manifestare:
Ziare tipărite: Cotidian local – Răsunetul, Săptămânal – Gazeta de Bistrița
Ziare online: Bistrița Business, Bistrița News, Bistrițeanul, Bistița Express, Info Bistrița, Observator BN, Nota BN, Realitatea de Bistrița, Știri de Bistrița, Timp Online, Ziar de Bistrița
Radio local: Radio Transilvania, Radio Someș, Radio Balada
Televiziuni locale și regionale: AS TV, Sângeorz TV, Ardeal TV
De asemenea principalele agenții de presă, ziare, rețele naționale de radio și televiziune au la Bistrița corespondenți care mediatizează informațiile locale cu relevanță și impact regional sau național.