Acasă » ANUNŢURI » Ziua Bicicletei

Ziua Bicicletei

Municipiul Bistrița face parte din Rețeaua de Planificare a Acțiunii „Zero Carbon Cities” din cadrul programului URBACT III (https://urbact.eu/zero-carbon-cities), a cărui scop este sa sprijine orașele să utilizeze ținte calculate în mod științific pentru a face tranziția spre orașe cu zero emisii de carbon.
În cadrul proiectului „Zero Carbon Cities”, municipiul Bistrița desfășoară activități pentru a promova mobilitatea urbană durabilă, un transport ecologic și un mediu urban neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.
Reducerea emisiilor de CO2 rezultate din transport reprezintă o prioritate pentru Municipiul Bistrița care, pentru a oferi cetățenilor accesibilitate la transport urban cu zero emisii de carbon și o opțiune eficientă și durabilă față de celelalte mijloace de transport utilizate, implementează trei proiecte de mobilitate urbana durabilă care vor schimba paradigma transportului în oraș. Prin proiectul de amenajare a pistelor de cicliști vor fi realizate:
– 26,056 km rețea de piste pentru biciclete pe 28 de străzi.
– 7 stații închiriere biciclete (Parcul Municipal Bistrița, Piața Mihai Eminescu, Parcul din zona Han, str. Cuza Vodă, str. Poligonului, Parcul din zona Big și str. Calea Moldovei), dintre care 2 vor fi dotate și cu biciclete electrice, stații care au în componență terminale inteligente, stații de andocare pentru cele 175 biciclete, capabile să genereze economii de energie și reducerea nivelului de poluare.
Toate aceste facilități vor fi funcționale până în luna august 2022, în prezent lucrările fiind în desfășurare pe 14 străzi.
Pentru promovarea mobilității urbane durabile și a tranziției spre un oraș verde, cu aer curat, vă așteptăm să participați la o plimbare cu bicicleta în data de 3 iunie 2021, de la ora 18:30 pe traseul: Piața Centrală (primărie)- Gheorghe Șincai- Gării- Decebal- A. Mureșanu- Năsăudului- 1 Decembrie- Piața Unirii- Piața Centrală