Acasă » ANUNŢURI » Săptămâna europeană a mobilității s-a încheiat!

Săptămâna europeană a mobilității s-a încheiat!

Săptămâna europeană a mobilității desfășurată în fiecare an în perioada 16-22 septembrie, a mobilizat și anul acesta orașe din întreaga Europă și nu numai.
Astfel, aproximativ 3000 de orașe din 48 de țări au participat la campanie, organizând activități de sensibilizare și găzduind evenimente care promovează mobilitatea activă, incluzivă.
Municipiul Bistrița s-a alăturat comunității internaționale și a marcat evenimentul pentru a 20-a oară, chiar dacă unele activități au fost reprogramate din cauza vremii. Împreună cu Organizația Națională Cercetașii României – Filiala Oscar Skrabel Bistrița și clubul ”Copacul de cafea” s-au desfășurat acțiuni locale de promovare și încurajare a modurilor de deplasare sustenabile în oraș și împrejurimi. De asemenea, unitățile de învățământ au promovat deplasarea sustenabilă la școală prin participarea la campania europeană ”Oscar șarpele hoinar”, adresată elevilor din clasele primare și părinților acestora.
Felicităm participanții și adresăm invitația tuturor bistrițenilor de a alege să se deplaseze cât mai des pe jos, cu bicicleta sau transportul public!