Acasă » ANUNŢURI » Protocol de colaborare între Baroul Bistrița – Năsăud și Direcția de Asistență Socială Bistrița

Protocol de colaborare între Baroul Bistrița – Năsăud și Direcția de Asistență Socială Bistrița

În data de 22.03.2023 la sediul Direcției de Asistență Socială Bistrița a avut loc semnarea protocolului de colaborare între Baroul Bistrița – Năsăud prin reprezentatul legal decan Dacia Rübl și Direcția de Asistență Socială Bistrița – Primaria municipiului Bistrița prin reprezentantul legal director Radu Dreptate.

Ca urmare a parafării acestui document cele două părţi vor coopera în vederea realizării în parteneriat a unor acțiuni / activități cu implicații asupra comunității pe care le reprezintă.

Prin semnarea acestui protocol, Direcției de Asistență Socială Bistrița face un pas important în promovarea îmbunătățirii  și  dezvoltării măsurilor și serviciilor sociale în scopul prevenirii și combaterii violenței domestice la nivel național prin crearea și dezvoltarea unei rețele naționale  inovative integrate de locuințe protejate, grupuri de suport și consiliere vocațională în scopul implementării unui program național de protecție a victimelor violenței domestice (RNLPVD) și derularea unor campanii privind prevenirea și combaterea violenței în familie.

Coordonatorul Direcției de Asistență Socială Bistrița, Radu Dreptate, apreciază că Protocolul semnat în data de 22.03.2023 reprezintă o oportunitate pentru victimele violenței domestice de a beneficia de activitățile întreprinse în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie. De asemenea, din luna aprilie 2023 victimele violenței domestice vor primi suport juridic din partea echipei Baroului Bistrița – Năsăud astfel încât sunt îndeplinite premisele îndeplinirii obiectivelor propuse.