Acasă » ANUNŢURI » Primăria Bistrița susține campania Institutului Oncologic Cluj-Napoca

Primăria Bistrița susține campania Institutului Oncologic Cluj-Napoca

Eforturile de prevenire a cancerului de sân, sunt concentrate în luna octombrie la nivelul Municipiului Bistrița și prin campania de mamografii gratuite care se efectuează la Centrul Medical de Evaluare și Promovare a Sănătății al Primăriei municipiului Bistrița în perioada 2-7 octombrie. În acest scop, a fost amplasată o unitate mobilă de mamografie a Institutului Oncologic Prof. Ion Chiricuță Cluj-Napoca.
Luna octombrie este dedicată preveniri cancerului de sân iar anul acesta, vorbim despre „prevenția roz” într-un limbaj diferit. În fiecare an, la 1 octombrie se aprind lumini roz care îmbracă cele mai reprezentative clădiri sau monumente din toată lumea iar în acest acest octombrie 2023, Primăria municipiului Bistrița se alătură și ea iluminării propiei clădiri în culoarea-simbol pentru prevenirea cancerului de sân, culoarea roz.
În general, iluminarea reuneşte reprezentanţi ai autorităţilor, organizaţii neguvernamentale, oameni de afaceri, alte personalităţi ale oraşelor, oferind și un spectacol de înaltă ţinută culturală. Iluminarea se regăsește în programe de știri, purtând mesajul „În octombrie se poartă roz, simbolul speranţei”.
Depistarea la timp a cancerului mamar crește enorm șansele de vindecare.