Acasă » ANUNŢURI » E-învățare în municipiul Bistrița

E-învățare în municipiul Bistrița

Primăria municipiului Bistrița anunță finalul contractului de finanțare nr. 86/233t/07.06.2021 pentru proiectul „E-învățare în municipiul Bistrița”, cod SMIS 144010, care s-a implementat în perioada Iunie 2021 – octombrie 2022.

Obiectivul general al proiectului constă în desfășurarea în bune condiții a procesului educațional atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2.

Obiectivul specific ale proiectului este dotarea elevilor și a profesorilor din 17 unități de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Bistrița cu echipamente IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar și alte echipamente/dispozitive electronice, necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line.

Toate cele 17 unități de învățământ din municipiul Bistrița beneficiază de echipamente IT prin acest proiect, respectiv: Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, Colegiul Tehnic ”Infoel”, Liceul cu program Sportiv, Liceul Tehnic Agricol, Liceul Tehnologic de Servicii, Liceul Tehnologic Bistrița, Liceul de Arte ”Corneliu Baba”, Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”, Liceul Teoretic Sanitar, Liceul Tehnologic Grigore Moisil, Școala gimnazială ”Ștefan cel Mare”, Școala gimnazială „Avram Iancu”, Școala gimnazială nr. 1, Școala gimnazială nr. 4, Școala gimnazială „Lucian Blaga” și Școala gimnazială nr. 7, Viișoara.

La solicitarea unităților de învățământ, 3230 de elevi beneficiază de tablete pentru uz școlar cu acces la internet, 594 de profesori beneficiază de laptopuri pentru uz școlar, iar 520 de clase sunt echipate cu: 10 Sisteme Desktop + Monitoare, 84 Sistem All-In-One, 196 Table interactive, 188 Camere web, 332 Camere web pentru săli de conferintă, 259 Proiectoare, 242 Ecrane de proiecție pentru perete, 66 Ecrane proiecție pe trepied și 90 Routere wireless.

Proiectul este finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritară 4 – dedicată sprijinirii ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și pentru pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei, cu finanțare din REACT – EU, Acțiunea 4.2.1 – Sprijin pentru procesul educațional on-line. Autoritatea de management este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, iar Autoritatea pentru Digitalizarea României este organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Valoarea totală a proiectului este de 8.001.563,14 lei, din care 6.801.328,67 lei valoare nerambursabilă din FEDR și 1.040.203,31 lei valoare nerambursabilă din bugetul național. Contribuția municipiului Bistrița este în valoare de 160.031,26 lei.

Persoană de contact: Marius Mărincean – Asistent de proiect                                  

e-mail: primaria@primariabistrita.ro