Acasă » ANUNŢURI » Zilele Mediului, Parcul municipal 4 – 6 iunie 2021

Zilele Mediului, Parcul municipal 4 – 6 iunie 2021

• 4-6 iunie „Conștientizare prin artă”- Expoziție urbană cu lucrări realizate din obiecte reciclate
• 5 iunie, ora 13.00 – Tombolă cu premii în colaborare cu Asociația ROREC
Campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) desfășurată pe parcursul a 3 săptămâni, se încheie cu tombola cu premii oferite de Centrul de colectare din str. Zefirului, nr. 1
• 5-6 iunie, ora 13:15 – 18:00 – Ateliere dedicate design-ului sustenabil în scopul promovării conceptului de recycled art și upcycling, precum și pentru creșterea nivelului de conștientizare a importanței reciclării materialelor

Atelier hârtie reciclată – participanții vor avea ocazia de a învăța cum să recicleze ambalaje de hârtie sau de carton neplastificat, șervețele de bucătărie sau bonuri.

Atelier dopuri reciclate – participanții vor realiza obiecte de design sau decorațiuni (diferite forme, litere, cifre sau volumetrii abstracte) din dopuri de plută sau orice alt material.

Atelier textile reciclate– hainele, care în mod normal ar ajunge la gunoi deoarece nu mai sunt în trend sau sunt deteriorate, pot primi o a doua șansă. Participanții își vor aduce propria piesă vestimentară pe care să o recicleze.

Atelierele se desfășoară în zile, de 5 și 6 iunie 2021
Acțiune realizată de Primăria municipiului Bistrița în colaborare cu Asociaţia Art Mirror