Acasă » ANUNŢURI » 7 școli din Bistrița iau startul în cea de-a VIII-a ediție a campaniei Traffic Snake Game România

7 școli din Bistrița iau startul în cea de-a VIII-a ediție a campaniei Traffic Snake Game România

Campania Traffic Snake Game” (TSG) sau „Oscar Șarpele Hoinar”, așa cum este cunoscută în România, a ajuns la cea de-a VIII-a ediție națională.

În trecut, TSG a înregistrat economii impresionante de emisii CO2 și aproximativ 400.000 km parcurși sustenabil prin implicarea a peste 60.000 elevi, din peste 30 orașe.

Inițiativa încurajează elevii, părinții și cadrele didactice să adopte mersul pe jos și cu bicicleta, sau orice mijloace de transport alternativ, atunci când se deplasează la școală.

Peste 12.000 elevi din România iau parte la cea de-a VIII-a ediție care debutează, conform tradiției, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității (16-22 septembrie). Cele 64 școli înregistrate vor juca TSG în 18 orașe: Aiud, Alba Iulia, Bistrița, Brașov, Buzău, Câmpina, Deva, Făgăraș, Florești, Gheorgheni, Mizil, Moinești, Odorheiu Secuiesc, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Târgu Mureș și Zalău.

Deși se bazează pe implicarea voluntară a cadrelor didactice și presupune efort din partea acestora, campania s-a bucurat de apreciere în rândul elevilor și învățătorilor. Rezultatele extraordinare au fost obținute datorită continuității și participării numeroase an de an.

Cele 7 generații deja trecute prin campanie demonstrează faptul că TSG poate schimba mentalități și comportamente pe termen lung, promovând modurile de deplasare ușor poluante ca distractive.

Suntem cu toții conștienți de faptul că pericolul nu a trecut încă și că este necesar să fim precauți în continuare. Așadar, TSG 2021 se va derula cu respectarea măsurilor privind prevenirea SARS-COV-2.

În 2020, la nivel național, creșterea utilizării modurilor sustenabile de transport a depășit 78%. Deplasările sustenabile au continuat să crească chiar și după finalizarea campaniei, ajungând până la 84% și demonstrând impactul pozitiv și efectele pe termen lung. Rezultatele înregistrate de fiecare școală, sau la nivelul fiecărui oraș, pot fi consultate pe site-ul campaniei (https://www.trafficsnakegame.eu/romania/jocul/rezultate/).

În municipiul Bistrița, TSG 2021 se desfășoară începând din 22 septembrie a.c., în 7 unități de învățământ:

ü  Școala Gimnazială nr.1

ü  Școala Gimnazială nr.4

ü  Școala Gimnazială „Lucian Blaga”

ü  Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”

ü  Colegiul Național „Liviu Rebreanu”

ü  Colegiul Național „Andrei Mureșanu”. 

Mult succes celor 1300 de elevi bistrițeni din clasele primare, prietenii lui Oscar Șarpele Hoinar!

Mai multe detalii despre campania TSG puteți afla de aici: https://www.trafficsnakegame.eu/romania/jocul/cum-functioneaza/.