Acasă » ANUNŢURI » 22 Septembrie – Ziua Internațională fără Autoturism

22 Septembrie – Ziua Internațională fără Autoturism

Săptămâna Europeană a Mobilității, desfășurată în fiecare an în perioada 16-22 septembrie, oferă orașelor oportunitatea de a promova noi forme de mobilitate curată, ca alternativă la deplasarea cu autoturismul personal.

Municipiul Bistrița se alătură celor 3036 orașe europene care, sub tema „Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă”, își propune să contribuie la conştientizarea nevoii de a schimba tiparele noastre privind mobilitatea şi de a combate efectele schimbărilor climatice.

Astfel, ”Ziua fără autoturism” de azi, 22 septembrie, aduce în atenția bistrițenilor proiectele de mobilitate durabilă în curs de implementare:

  • Linia Verde (traseu nou cu benzi dedicate sau prioritare si autobuze electrice)
  • Piste cicliști și sistem bike-sharing
  • Sistem inteligent de managementul traficului


Aceste proiecte introduc mijloace de transport moderne şi ecologice, menite să încurajeze atât utilizarea transportului în comun cât și a bicicletei.

La finalul proiectelor, bistrițenii vor beneficia de 10 autobuze electrice care vor circula cu prioritate prin centrul orașului, piste de biciclete pe 28 străzi, 7 stații închiriere biciclete tip bike-sharing și de 175 biciclete capabile să genereze economii de energie și reducerea nivelului de poluare. De asemenea, va fi reconfigurată axa de transport Decebal – Andrei Mureșanu și va fi instalat un sistem inteligent de managementul traficului.

Vă invităm azi, 22 septembrie, să optați pentru deplasarea cu mijloacele de transport în comun și cu bicicleta și să vă gândiți la beneficiile pe care le aducem astfel mediului și sănătății.