Acasă » ANUNŢURI » Săptămâna Europeană a Mobilității

Săptămâna Europeană a Mobilității

Municipiul Bistrița se alătură și în acest an comunității europene care marchează în perioada 𝟏𝟔-𝟐𝟐 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 ”Săptămâna europeană a mobilității”, cu tema 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑠𝑎̆𝑛𝑎̆𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑢𝑟𝑎𝑏𝑖𝑙𝑎̆.
 
ℹ️ Tema este dedicată dificultăților resimțite la nivel european și internațional în timpul pandemiei COVID-19. De asemenea, invită la reflecție asupra oportunităților de schimbare rezultate din această criză de sănătate fără precedent.
 
ℹ️ Orașele s-au evidențiat prin răspunsuri creative și eficiente. Anul acesta, #EUROPEANMOBILITYWEEK sărbătorește reziliența orașelor și realizările acestora, încercând în același timp să susțină și să promoveze creșterea mobilității active, respectiv utilizarea mobilității și transportului cu emisii de poluanți reduse sau zero.
 
😷 În contextul actual privind incidența crescută și evoluția pandemiei COVID 19, în municipiul Bistrița acțiunile se vor desfășura într-un mod restrâns, fără participare publică.
 
𝟏𝟕-𝟐𝟐 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞:
🚴‍♀️ 🚴‍♂️ Oferirea spre utilizare a 2 biciclete electrice pentru doritorii de o plimbare in oraș. Înscrieri online la adresa: bistritaverde@gmail.com
 
𝟏𝟕 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 – 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞 ”𝐓𝐫𝐚𝐟𝐟𝐢𝐜 𝐒𝐧𝐚𝐤𝐞 𝐆𝐚𝐦𝐞”:
🏫 Campania se desfășoară în 7 şcoli bistriţene, cu participarea elevilor din clasele primare, și încurajează copiii și părinții deopotrivă să ia în considerare consecințele modului lor de deplasare, propunându-le ca alternative mersul pe jos, cu bicicleta, transportul în comun sau împreună cu alți copii în aceeași mașină.
 
𝟏𝟖 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟐:𝟎𝟎: 𝐂𝐢𝐭𝐲 𝐁𝐢𝐤𝐞
🚴 Va avea loc un tur de vizitare a principalelor obiective turistice din Bistrița, folosind bicicleta. Acțiunea își propune încurajare utilizării bicicletei ca mijloc de transport în oraș și este promovată de către organizația națională “Cercetașii României” – filiala “Oscar Skrabel” Bistrița, în cadrul proiectului „Scouts and Nature”, cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2021.
 
𝟏𝟖 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟒:𝟎𝟎: 𝐓𝐫𝐞𝐚𝐬𝐮𝐫𝐞 𝐇𝐮𝐧𝐭
🚶‍♀️ 🚶‍♂️ Va avea loc o acțiune de promovare a mersului pe jos în centrul istoric al orașului, desfășurată de către organizația națională “Cercetașii României” – filiala “Oscar Skrabel” Bistrița, în cadrul proiectului „ Scouts and Nature”, cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2021.
 
𝟐𝟐 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞: 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧𝐚̆ 𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐭𝐮𝐫𝐢𝐬𝐦
Vor fi promovarte proiectele locale de transport și mobilitate durabilă:
🟢 Linia Verde (autobuz electric)
🟢 Bike-Sharing
🟢 pistele pentru cicliști
 
𝟐𝟐 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟓:𝟎𝟎: 𝐀𝐜𝐨𝐫𝐝𝐮𝐥 ”𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐂𝐢𝐭𝐲”: 𝐀𝐜𝐜𝐞𝐥𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐕𝐞𝐫𝐝𝐞
 💻 Va avea loc o ceremonie online, la nivel european, care celebrează angajamentul liderilor orașelor care au semnat acest acord, cu prezentarea unor exemple și provocări de a face orașele mai ecologice, mai curate și mai sănătoase.
 
#ZeroCarbonCities #green #EU #mobility #Bistrita #cleaner #healthier