Astazi este: Miercuri, 23 octombrie 2019
Primăria Municipiului BistriţaPrimăria Municipiului Bistriţa
Bistriţa, Piaţa Centrală, nr. 6 ; tel: (0263) 22 39 23; e-mail: primaria@primariabistrita.ro
Autentificare
Curent: Anonymous
Raport final - clic aici

Primul eveniment a avut loc în Croaţia în perioada 11 - 12 noiembrie 2017. Reprezentanţi din toate ţările partenere s-au întâlnit şi şi-au prezentat organizaţiile. A avut loc o conferinţă pentru publicul local. Au fost prezentate proiectul şi obiectivele acestuia.

Al doilea eveniment a avut loc în Portugalia în perioada 28 februarie – 1 martie 2018. Majoritatea participanţilor au fost din Portugalia. A avut loc prima dezbatere în cadrul căreia cetăţenii au făcut schimb de opinii cu privire la euroscepticism. Împreună cu invitaţi şi lectori am definit câţiva factori care conduc la euroscepticism şi efectele secundare ale apartenenţei la Uniunea Europeană.

Al treilea eveniment a avut loc în România în perioada 6 – 7 iunie 2018. Cea de a doua dezbatere a continuat cu discuţii privind factorii care cauzează euroscepticismul. Împreună cu invitaţi şi lectori au fost subliniate aspectele pozitive ale apartenenţei la Uniunea Europeană. La acest eveniment majoritatea participanţilor au fost tineri care implementează în mod active proiecte în cadrul comunităţii locale.

Al patrulea eveniment a avut loc în Macedonia în perioada 19 – 20 septembrie 2018. Cea de a treia dezbatere s-a axat pe ţările care se află în procesul de aderare la Uniunea Europeană (Serbia şi Macedonia). Cetăţenii au împărtăşit aspecte pozitive şi negative ale apartenenţei la Uniunea Europeană. Prin intermediul prezentărilor invitaţilor, au fost împărtăşite numeroase experienţe cu privire la procesul de aderare la Uniunea Europeană şi proiecte care sunt implementate cu alte fonduri.

Al cincilea eveniment a avut loc în Slovenia în perioada 7 – 8 decembrie 2018. Cea de a patra şi ultima dezbatere, a rezumat toate concluziile din evenimentele anterioare. Au fost definiţi factorii care cauzează euroscepticismul şi cum influenţează acesta comunitatea. De asemenea, au fost oferite idei pentru îmbunătăţirea acestei situaţii şi a fost realizată o campanile special pentru promovarea eurooptimismului. Împreună cu invitaţii şi prezentările acestora, au fost diseminate exemple de bună practică.

Al şaselea şi ultimul eveniment a avut loc în Croaţia în perioada 8 – 9 martie 2019. Cu ocazia acestui ultimo eveniment, au fost prezentate publicului concluziile proiectului. A avut loc o conferinţă iar invitaţii au prezentat exemple pozitive cu privire la implementarea proiectului. Au fost prezenţi elevi de la liceul din Novi Marof care s-au familiarizat cu proiectul şi au fost sensibilizaţi cu privire la Uniunea Europeană.

Întreaga poveste despre Euroscepticism se centrează pe faptul că, este un concept politic complex, din păcate, nu suficient de apropiat cetăţenilor. Pe de altă parte, există şi lipsa implicării cetăţenilor în procesele democratice. Pentru a micşora acest decalaj, ambele părţi ar trebuie să depună mai multe eforturi să coopereze. Toate activităţile şi rezultatele detaliate ale proiectului SMUG EU pot fi găsite în broşura proiectului la:
 
 
 
Total poze: 14

Pagini: 1 | 2

Pagini: 1 | 2

Actualizat prin grija Directiei integrare europeana - 29/05/2019, la ora 10:12.
Cautare
 
Trafic
Vizitatori: 1655269, online: 31
portal/bistrita/portal.nsf192.168.100.1718.210.22.13218.210.22.13218.210.22.132_2019_10_23
Copyright © 2003 - 2007 SOBIS Solutions. Design realizat de SOBIS Solutions.